S&P змінив рейтинг "Кернел Груп" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P змінив рейтинг "Кернел Груп"

Фондовий ринок
791
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S&P) присвоїло агрохолдингу “Кернел Груп” довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг B.
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.
Прогноз зміни рейтингу – “Стабільний”.
Одночасно S&P присвоїв рейтинг “В” випуску п’ятирічних єврооблігацій компанії “Кернел” на суму 500 млн доларів.
Прогноз “Стабільний” за рейтингами компанії “Кернел” відображає думку агентства про те, що група буде демонструвати хороші показники операційної діяльності і генерувати значну позитивну величину вільного грошового потоку.
S&P вважає, що “Кернел” має хороші позиції на фінансових ринках і може зберегти доступ до них у разі потреби після рефінансування боргу.
Рейтинг компанії “Кернел” на один щабель перевищує рівень довгострокового суверенного рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті (“B-”).
Це обумовлено результатами аналізу показників групи в рамках стрес-тестування в умовах гіпотетичного суверенного дефолту.
У 2015/2016 маркетинговому році (липень 2015-червень 2016) “Кернел Груп” збільшив чистий прибуток в 2,1 разу до 225,2 млн доларів у порівнянні з 2014/2015 роком, скоротивши консолідований дохід на 14,6% до 1 988,5 млн доларів у порівнянні з попереднім періодом.
До складу групи входять Полтавський олійно-екстракційний завод, Приколотнянський ОЕЗ і Вовчанський ОЕЗ (обоє – Харківська область), комплекс з виробництва соняшникової олії в Кропивницькому раніше належав групі “Креатив”), елеватори потужністю 2,2 млн тонн, агропідприємства, які обробляють близько 390 тис. га земель в Україні.
Підприємства холдингу виробляють продукцію під ТМ “Щедрий дар”, “Стожар”, “Любонька”, “Чумак”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас