"Метінвест" зупиняє кілька підприємств через блокаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" зупиняє кілька підприємств через блокаду

Фондовий ринок
3674
Виробництво призупиняють на Єнакіївському металургійному заводі, включаючи підрозділ в Макіївці, і об’єднанні “Краснодонвугілля”.
Причиною зупинки виробництва в компанії називають бойові дії і блокаду залізничного сполучення з окупованої частини Донбасу.
У прес-службі зазначили, що з початку бойових дій в регіоні виробник сталі ЄМЗ працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини: “Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата – Скотувате, ввезення сировини та вивезення готової продукції стало неможливим”.
Зараз роботи з підготовки до тимчасової консервації завершилися на Єнакіївському метзаводі: “Проведено видування доменних печей №3 і № 5, припинено роботу конвертерного цеху. Макіївська філія ЄМЗ буде зупинена 25 лютого”.
Також через блокаду залізничного сполучення зупинився видобуток на всіх шахтах вугільного об’єднання “Краснодонвугілля”. “Єнакіївський металургійний завод і Краснодонвугілля зареєстровані на підконтрольній території Україні і сплачують усі передбачені законом податки та збори до державного бюджету.
Незважаючи на призупинення діяльності ЄМЗ і “Краснодонвугілля”… “Метінвест” не має наміру скорочувати персонал ЄМЗ (включаючи його Макіївську філію) та “Краснодонвугілля”. Всіх працівників цих підприємств виведуть в простій зі збереженням 2/3 окладу”, – підкреслили в прес-службі.
Як повідомлялося, в кінці січня ветерани АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду залізничних шляхів, якими антрацит поставляється з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. З 10 лютого поставки вугілля було повністю припинено. Блокаду раніше засудили представники Євросоюзу, США та країн «Великої сімки».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас