З України хочуть запустити ще один потяг до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З України хочуть запустити ще один потяг до Європи

Світ
1004
Новий залізничний маршрут Ковель – Хелм – Люблін або Ковель – Дорогуйськ планують запустити вже влітку цього року.
Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.
Наголошується, що зараз на напрямку Ковель – Хелм – Люблін діє вантажне сполучення, однак погано розвинене пасажирське. Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак зазначив, що в результаті переговорів між українською і польською стороною стало відомо, що для впровадження маршруту Україні потрібно буде придбати двохвагонний рейковий автобус на 180 місць. Обійдеться він не менше, ніж в €5 млн.
Разом з тим, поки що немає остаточного рішення по маршруту. Польські залізничники пропонують, щоб поїзд ішов з Ковеля в Дорогуйськ, де пасажири зможуть пересісти на потяги, які з’єднують багато міст Польщі.
При цьому українська сторона пропонує пустити поїзд з Ковеля в Хелм і звідти – в Люблін. За словами Юрія Кресака, Хелм, як транзитна точка, необхідний, адже з цього міста їде близько 12 потягів не тільки з Польщі, але і в інші країни та міста Європи.
Учасники проекту не називають точної дати запуску маршруту, проте орієнтуються на літо 2017 року. Деталі реалізації проекту стануть відомі під час другого круглого столу між українськими та польськими фахівцями.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас