Емірат Абу-Дабі продав 12% найбільшої нафтової концесії китайським компаніям за $2,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Емірат Абу-Дабі продав 12% найбільшої нафтової концесії китайським компаніям за $2,7 млрд

Енергетика
295
Китайські компанії придбали останні з виставлених на продаж часток участі в найбільшій нафтовій концесії Абу-Дабі у Abu Dhabi National Oil Co. (ADNOC), заплативши в цілому майже $2,7 млрд.
Найбільша китайська нафтогазова компанія China National Petroleum Corp. (CNPC) придбала у ADNOC 8% акцій Abu Dhabi Company for Onshore Petroleum Operations (ADCO), яка здійснює управління 40-річною концесією на видобуток нафти на шельфі, за $1,77 млрд, говориться в повідомленні ADNOC.
CEFC China Energy заплатила 3,3 млрд дирхамів ($898 млн) за решту 4% ADCO.
Абу-Дабі продовжує шукати партнерів для освоєння нафтових родовищ в країнах Азії: раніше до проекту приєдналися японські і корейські компанії, які беруть участь в ньому поряд з BP Plc і Total SA.
BP і Total володіють по 10% часток ADCO, японська Inpex Corp. – 5%, південнокорейська GS Energy Corp. – 3%. Влада емірату має намір зберегти контроль над 60% ADCO.
На частку CNPC припадає близько половини нафтовидобутку КНР і більше 70% видобутку природного газу, компанія також активно бере участь в нафтогазових проектах за кордоном – в 37 країнах, включаючи Росію.
ОАЕ є другим за величиною торговим партнером Китаю на Близькому Сході, в 2016 році товарообіг склав $60 млрд.
Емірат Абу-Дабі розраховує збільшити видобуток нафти з 3 млн до 3,5 млн барелів на добу до кінця 2018 року, при цьому ADCO забезпечує приблизно половину виробництва нафти в регіоні. Концесія ADCO діє з 1 січня 2015 року, замінивши попередні угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас