В Україні виробництво пива впало до десятирічного мінімуму
Українські пивовари в січні 2017 року скоротили виробництво на 11,7% в порівнянні з січнем минулого року – до 7,1 млн дал, що є історичним мінімумом України за останні десять років.
Як повідомляється, якщо в 2015 році пивовари зробили 194,2 млн дал алкогольного напою, то в 2016 році виробництво склало 179,8 млн дал. Виробництво за минулий рік впало на 7,4%.
За даними асоціації “Укрпиво”, обсяги виробництва солоду в січні поточного року зменшилися на 9,7% – до 20,7 тис. тонн.
За даними асоціації “Укрпиво”, обсяги виробництва солоду в січні поточного року зменшилися на 9,7% – до 20,7 тис. тонн.
Згідно з повідомленням, в “несезон” – з листопада 2016 по січень 2017 – вітчизняні пивовари зробили 31,7 млн дал пива проти 35,5 млн дал за аналогічний період минулих років.
“Тим самим, падіння виробництва пива в несезонний період склало ті ж 11,7%. Іншими словами, порівняння виробництва пива в період, коли на попит практично не впливає температурний фактор, дає можливість більш точно оцінити взаємозв’язок економічної складової і перспектив пивоварного бізнесу”, – кажуть в асоціації.
“Тим самим, падіння виробництва пива в несезонний період склало ті ж 11,7%. Іншими словами, порівняння виробництва пива в період, коли на попит практично не впливає температурний фактор, дає можливість більш точно оцінити взаємозв’язок економічної складової і перспектив пивоварного бізнесу”, – кажуть в асоціації.
За матеріалами: Діло
Поділитися новиною