Заплатять всі: Білл Гейтс закликає оподаткувати роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заплатять всі: Білл Гейтс закликає оподаткувати роботів

Світ
679
Відсутність прибуткового податку і податку на прибуток для роботів є несправедливою перевагою машин перед людьми, вважає Білл Гейтс, один із засновників Microsoft Corp. і найбагатша людина в світі за версією Forbes.
В інтерв’ю виданню Quartz він запропонував оподаткувати компанії, що використовують роботів, щоб хоча б на час сповільнити автоматизацію багатьох видів діяльності і профінансувати альтернативні види зайнятості для живих людей, включаючи турботу про людей похилого віку та роботу з дітьми в школах.
Як не парадоксальна подібна ідея, в Європейському союзі її вже спробували втілити в життя: законопроект недавно розглядався в Європарламенті, але 16 лютого депутати остаточно його відхилили.
“Слід прагнути підвищення рівня податку і навіть гальмування автоматизації”, – упевнений Б.Гейтс, оскільки розвиток технологій йде рука об руку з витісненням людей з цілого ряду професій і спеціальностей.
“В даний час для людини, яка виконує роботу на заводі, скажімо, за $50 тис. на рік, оподатковується цей дохід, надходять податки на соцзабезпечення і таке інше. Якщо вона буде замінена роботом, який буде виконувати ту саму роботу, слід подумати про обкладення робота податком аналогічного рівня”, – заявив Гейтс.
Він додав, що це дозволить людям не боятися інновацій. “Знаєте, податки – безперечно, кращі, ніж просто заборона деяких елементів”, – вважає мільярдер, який розбагатів на поширенні комп’ютерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас