Польский міністр каже, що зараз "хороший" клімат, щоб просити членство в НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польский міністр каже, що зараз "хороший" клімат, щоб просити членство в НАТО

Казна та Політика
322
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич порушував питання підтримки України на зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО 16 лютого у Брюсселі.
Про це він заявив у п’ятницю під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі з депутатами Українсько-польської міжпарламентської групи, інформує власний кореспондент Укрінформу.
“Під час останньої зустрічі міністрів оборони країн НАТО (16 лютого. – Ред.) я мав можливість говорити на тему України… Міністр оборони (США. – Ред.) Маттіс однозначно висловився у справі відновлення територіальної цілісності України, а також Грузії та всіх країн, які стали об’єктами агресії з боку Росії”, – заявив Мацеревич.
Він зазначив, що під час зустрічі з українською делегацією обговорено питання політичної, культурної та економічної співпраці.
“У нас спільне трагічне минуле, але є й прекрасний досвід, що нас єднає. Я розраховую, що подолання складного минулого дозволить посилити польсько-українську співпрацю, яка є дуже потрібною у світлі російської агресії, що загрожує усій Європі”, – наголосив глава польського оборонного відомства.
Мацеревич також подякував українській стороні за початок циклічного показу польської телепрограми на українському телебаченні. “Це хороший приклад нашої співпраці, за який ми дякуємо”, – наголосив міністр.
Як зауважив голова української групи Микола Княжицький, він обговорював з Мацеревичем питання можливого референдуму в Україні про членство в НАТО.
“Пан міністр сказав, що зараз є дуже хороший клімат, щоб Україна подавала заявку на членство до НАТО і Президент Порошенко вже говорив про референдум щодо членства в організації. Для України дуже важливо стати членом НАТО”, – підкреслив український депутат.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас