Надзвичайний стан в енергетиці: шляхи виходу для промислових підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надзвичайний стан в енергетиці: шляхи виходу для промислових підприємств

Фондовий ринок
891
Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2017 року надзвичайний стан в Україні набув чинності і триватиме, принаймні, один місяць, до 17 березня. Таке рішення Кабмін ухвалив на своєму засідання, видавши розпорядження про введення надзвичайного стану №103.
Рішення було затверджено на позачерговому засіданні уряду, на якому Прем’єр-міністр Володимир Гройсман знову висловив своє обурливе ставлення до блокування постачання вугілля на Сході України, назвавши такі дії злочинними та протизаконними. Та закликав учасників блокування постачання припинити свої дії і вирішити питання про поновлення поставок антрацитового вугілля, адже блокування загрожує енергетичній безпеці України.
У свою чергу, віце-прем’єр Геннадій Зубко, повідомив про низку рекомендацій, що будуть надані промисловим підприємствам по усій території України для зменшення споживання електричної енергії в пікові години.
Згідно слів виконуючого обов’язки керівника «Укренерго», Всеволода Ковальчука, запасів антрацитового вугілля в Україні має вистачити на 40 днів. І у разі виявлення дефіциту потужності в енергосистемі, центральній диспетчер «Укренерго» має право застосовувати тимчасові відключення електроенергії – «віялові відключення».
Надзвичайний стан в енергетиці: шляхи виходу для промислових підприємств
Віялові відключення повинні стабілізувати роботу енергосистеми України, в разі не вирішення питання про відновлення постачання антрацитового вугілля з території блокованого сходу.
Раніше надзвичайний стан вводили взимку 2014 року. По політичним прогнозам він мав тривати не більше місяця, але по факту продовжувався весь опалювальній сезон. Як і в 2014, так і в 2017 році необхідність введення надзвичайного стану зумовила ситуація на Сході України.
Для усіх споживачів електроенергії, а особливо для промислових підприємств, віялові відключення можуть обернутися зупинкою виробництва, а як наслідок значними фінансовими втратами.
Надійним рішенням для споживачів електроенергії буде встановлення системи резервного енергозабезпечення на підприємстві, в офісі та навіть у приватному будинку. Якісним джерелом енергопостачання стане дизельній генератор, який забезпечить вам безперебійну подачу електроенергії у разі віялових відключень.
Провідні фахівці інтернет-магазину DieselStore із задоволенням проконсультують вас що до вибору дизельної електростанції для
задоволення найвибагливіших потреб у резервному забезпеченні.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас