Порошенко схвалив мораторій на погашення "Укрзалізницею" боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив мораторій на погашення "Укрзалізницею" боргів

Фондовий ринок
535
Президент Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких знаходиться на території проведення антитерористичної операції”.
Документ тимчасово встановлює мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ “Укрзалізниця” за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких знаходиться на території проведення АТО.
Як відзначають в компанії, закон захищає суспільство від стягнень за зобов’язаннями ДП “Донецька залізниця”. Закон опублікований і набирає чинності з 17 лютого 2017 року. Завдяки дії закону від стягнення будуть захищені кошти в сумі понад 5 млрд грн.
Законом також визначено, що на період дії мораторію повинні бути зупинені виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень щодо звернення стягнення на активи “Укрзалізниці” за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких знаходиться на території проведення АТО.
Документ також відновлює баланс між активами і прийнятими суспільством зобов’язаннями підприємств залізничної галузі, які реорганізувалися, і захищає економічні інтереси “Укрзалізниці” від правових колізій і фінансових зобов’язань “Донецької залізниці”.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас