Weather Channel і IBM випустила додаток для масових сповіщень без стільникового зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Weather Channel і IBM випустила додаток для масових сповіщень без стільникового зв'язку

Технології&Авто
529
Компанія Weather Channel, за підтримки IBM випустила новий Android-додаток, що здатний передавати повідомлення між смартфонами без стільникового зв’язку: відправлені через нього попередження та інструкції дійдуть до адресата під час землетрусів, масових свят, терактів і будь-яких інших непередбачених обставин.
Мініатюрна за сучасними мірками програма — всього 3,2 Мб — була створена спеціально для зростаючих ринків країн Азії, Латинської Америки і Африки. Для передачі сповіщень вона використовує Bluetooth і Wi-Fi і, як запевняють розробники, здатна робити це на відстані від 200 до 500 футів (60-150 метрів). При цьому вона споживає не більше заряду акумулятора, ніж будь-який інший додаток і не вимагає внесення змін в мережеві налаштування телефону.
Додаток відправляє інформацію безпосередньо від одного пристрою до іншого, використовуючи для цього Mesh Network Alerts — розроблену IBM технологію передачі даних. Принцип роботи технології побудований на взаємодії комірок, де кожен підключений девайс виконує роль комутатора для інших пристроїв. Велика кількість зв’язків-маршрутів гарантує, що при «випаданні» комірки попередження все одно буде доставлено будь-яким іншим із можливих шляхів.
Цей принцип забезпечує високу відмовостійкість mesh-мережі, але водночас накладає на неї природний обмежувач — популярність. Якість, швидкість та інші параметри передачі даних безпосередньо залежать від кількості активних комірок — тобто від кількості людей з встановленим додатком.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас