У Львові запустили електронні квитки в трамваях і тролейбусах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові запустили електронні квитки в трамваях і тролейбусах

Фінтех і Картки
994
У громадському транспорті з 16 лютого можна платити за проїзд за допомогою смартфона, що зчитує спеціальний QR-код.
З 16 лютого у Львові в трамваях і тролейбусах можна платити за проїзд не тільки готівкою, а й за допомогою смартфона за безготівковим розрахунком, використовуючи спеціальний QR-код. Таку можливість жителям міста надав ПриватБанк, передає його прес-служба.
“Програма успішно пройшла тестовий період. Протягом двох тижнів безконтактним способом оплати користувалися пасажири на маршрутах трамваїв № 8, № 3, № 5 і № 2, а також тролейбуса № 13”, – розповіли в ЛКП “Львівелектротранс”.
Для оплати проїзду новим способом досить мати в смартфоні додаток Privat24 і сканувати за його допомогою QR-код, зображений на спеціальних стікерах в трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде “закомпостувати” прямо в смартфоні і пред’явити кондуктору або контролеру.
Керівник роздрібного бізнесу ПриватБанку Олексій Шабан уточнив, що Львів став першим містом в Україні, де запроваджено безготівкову систему розрахунку в електротранспорті, яку спільно розробили банк і “Львівелектротранс”.
Суттєва перевага цієї технології в тому, що вона не вимагає великих витрат на інфраструктуру і модернізацію транспорту. Очікується, що подібні електронні квитки можна буде купувати і в інших містах країни, як тільки буде досягнуто відповідних домовленостей.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас