Шуфрич повідомив, скільки задекларував доходу за звітний період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шуфрич повідомив, скільки задекларував доходу за звітний період

Казна та Політика
776
Народний депутат України Нестор Шуфрич (фракція “Опозиційний блок”) заявив, що за звітний період задекларував понад 40 млн грн доходу і не розуміє, як з цієї суми можна нарахувати 40 млн грн несплачених податків.
“За звітний період, за який ми зобов’язані відзвітувати і несемо відповідальність, мною було задекларовано трохи більше 40 млн грн доходу, і нам абсолютно не зрозуміло, як з них можна нарахувати 40 млн грн несплачених податків”, – цитує парламентарія прес-служба “Опозиційного блоку”.
За його словами, всі запити, які приходили з податкової, були опрацьовані та передані вичерпні відповіді.
“Нам абсолютно не відомо, на підставі чого Генеральна прокуратура зробила дані висновки (про несплату податків – ІФ). Жодного разу ні я особисто, ні уповноважені мною аудитори і адвокати не спілкувалися з представниками Генпрокуратури і ніколи не запрошувались для такого спілкування. Підкреслюю: жодного разу! На всі письмові запити уповноважених податкових органів ми дали вичерпні відповіді”, – підкреслив Н.Шуфрич.
Він запевнив, що якщо буде доведено, що його аудитори та юристи неправильно порахували доходи і недоплатили податки, то ця сума буде сплачена.
“Я не відкидаю варіант, при якому я сплачу зазначену суму, а потім у суді затребую її назад. І нехай тоді суд встановить обґрунтованість доказів, а за відсутності таких притягне до відповідальності в даному випадку безпосереднього підписанта – а саме генерального прокурора”, – зазначив Н.Шуфрич.
Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко 15 лютого заявив про намір направити до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з трьох народних депутатів, якщо вони не погасять заборгованість по сплаті податків в сумі від 40 до 60 млн грн. Серед них названо нардепа Н.Шуфрича.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас