Аслунд назвав найбільший виклик для економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аслунд назвав найбільший виклик для економіки України

Казна та Політика
1406
Найбільшим викликом у сфері економіки для України залишається тривале залучення інвестицій з боку великих міжнародних донорів з метою продовження реформ та економічного розвитку держави, в якому основну роль відіграє взаємодія з МВФ.
Про це розповів у Вашингтоні міжнародний економічний аналітик, науковий співробітник центру Атлантична Рада Андерс Аслунд.
“Я думаю, зараз для України найбільш серйозною проблемою залишається залучення інвестиційного капіталу, інвестиційних кредитів. Через це фінансування МВФ є дуже важливим для збереження фінансової стабільності України”, – зазначив експерт.
Він пояснив, що від цього залежить, чи буде Україна отримувати багатомільярдні інвестиційні кредити з боку інших міжнародних фінансових інститутів, зокрема, Світового банку, ЄБРР, ЄІБ, інших банків, а також США, Європейського союзу, Японії. За його словами, для відновлення економіки такі внески потрібні принаймні протягом наступних п’яти років.
“Уряд має постійно концентруватися на цьому прямо зараз, оскільки основні реформи економіки продовжують реалізуватися”, – зазначив аналітик.
Він також відзначив важливість досягнення успіху українського керівництва до реформи судової системи, державної адміністрації, у сфері приватизації, в тому числі сільськогосподарських земель, а також пенсійної реформи, “що якраз зараз обговорюється з МВФ”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас