Що зміниться? Кабмін ввів надзвичайні заходи в енергосистемі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зміниться? Кабмін ввів надзвичайні заходи в енергосистемі України

Енергетика
4427
Кабінет Міністрів ввів надзвичайний стан на ринку енергетики, який передбачає застосування віялових відключень споживачів.
Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду в середу.
Надзвичайні заходи введені з метою мінімізації використання дефіцитної антрацитної групи вугілля.
“Передбачається і пункт, який передбачає, що в разі гострої необхідності і диспропорції між виробництвом і споживанням електроенергії ми все-таки будемо застосовувати віялові відключення”, – сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
Тимчасові надзвичайні заходи передбачають: зниження допустимого рівня резерву генеруючих потужностей з 1 ГВт до 500 МВт (гарячий резерв ТЕС на випадок аварійного відключення АЕС); зміна рівня мінскладу ТЕС в розрізі енергоблоків.
Вони передбачають також, що на оптовому ринку електричної енергії енергосистема переходить в ручне управління, і цінові заявки в тепловій генерації не застосовуватимуться.
Робота АЕС переходить в режим тижневого маневрування.
За словами Насалика, надзвичайні заходи дозволять економити до 300-350 тис. тонн антрациту в місяць.
Надзвичайний стан буде діяти 1 місяць і може бути продовжено не більше ніж на місяць.
Нагадаємо, за інформацією віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку і житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, поставки вугілля через лінію розмежування припинилися з 10 лютого.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості ініціювало введення надзвичайного стану на ринку електроенергії через припинення поставок антрациту.
За інформацією національної енергетичної компанії “Укренерго”, запасів антрациту на теплоелектростанціях вистачить для стабільної роботи енергосистеми на 40 діб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас