Німеччина виділить 300 млн євро на зарядні станції для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина виділить 300 млн євро на зарядні станції для електромобілів

Технології&Авто
370
У Німеччині починається широкомасштабна державна програма розвитку зарядної інфраструктури для електромобілів.
З 1 березня 2017 року приватні інвестори і муніципальна влада можуть подавати заявки на отримання урядових субсидій, оголосило міністерство транспорту ФРН.
Мінтранс виділяє 300 млн євро на встановлення 15 тис. зарядних терміналів по всій країні.
При цьому пріоритет віддається дорогим станціям швидкої зарядки. На фінансування 5 тис. таких терміналів підуть дві третини виділеної суми – 200 млн євро. Решта 100 млн євро призначені для допомоги при обладнанні 10 тис. точок для звичайної зарядки.
Міністерство висуває до потенційних отримувачів субсидій дві основні вимоги: зарядні станції повинні бути загальнодоступними цілодобово і використовувати електроенергію тільки з відновлюваних джерел.
Дана програма, розрахована на період до 2020 року, є складовою частиною цілого пакету заходів з розвитку електромобільності в Німеччині, затвердженого урядом в кінці квітня 2016 року. Влітку минулого року почалися виплати відшкодувань по 4 тис. євро за купівлю електромобіля і по 3 тис. євро за придбання гібридних машин.
При цьому субсидування установки зарядних станцій попередньо повинен був вивчити і вирішити Європейський союз. Він схвалив цей крок 13 лютого, після чого Німеччина в той же день оголосила про дату початку програми.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас