Відкритий реєстр договорів із забудовниками Києва запрацює через 2-3 міс. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкритий реєстр договорів із забудовниками Києва запрацює через 2-3 міс.

Нерухомість
582
Відкрита електронна база договорів київських забудовників із зазначенням розміру пайової участі за ними стане доступною через 2-3 міс., повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса.
“Що стосується громадськості, то для будь-кого, хто цікавиться питаннями пайової участі, інформаційна база буде у відкритому доступі, як тільки ми її закінчимо, тобто через два-три місяці. Це буде Реєстр договорів. Всі борги конкретних забудовників із зазначенням стану судових процесів по ним доступні для ознайомлення вже зараз”, – зазначив Г.Пліс.
За його словами, програма розрахунку розмірів пайового внеску і підготовки договорів почала працювати з 1 січня, однак публічна частина поки що недоступна, оскільки не вивірена база даних.
Як пояснив Г.Пліс, програма дозволяє будь-якому забудовникові і будь-кому зробити попередній розрахунок розміру пайової участі перед подачею документів, а також розрахувати розмір найближчого платежу за укладеним договором.
У перспективі, за словами Г.Пліса, з’явиться опція, яка передбачає повну електронну взаємодію між адміністрацією і девелоперами без передачі паперових документів.
“Плануємо зробити це доступним до кінця року. Поки що забудовники подають письмові заявки до департаменту, але ці дані ще не зведені. Що стосується функції оплати, то поки що вона проводиться стандартним способом. Дані щодо пайових, сплачених з початку року, ще не зведені”, – резюмував чиновник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас