Гройсман повідомив, хто несе відповідальність за кінцеву вартість комунальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман повідомив, хто несе відповідальність за кінцеву вартість комунальних послуг

Казна та Політика
2110
Структуру комунальних тарифів в Україні формують місцеві органи влади і подають свої рішення в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, для перевірки і затвердження.
Як повідомили в прес-службі уряду, про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, звертаючи увагу громадськості на те, що саме місцева влада, а не уряд, несуть відповідальність за рівень і кінцеву вартість комунальних послуг в регіонах.
«Тарифи на тепло, на гарячу воду уряд України не встановлює. Відповідне подання формують місцеві органи влади і стверджує незалежний регулятор, який не має відношення до системи уряду, – сказав Гройсман. – Але подання формує не незалежна комісія, а кожна міська рада кожного міста в Україні, де виробляється тепло.
Вони (міські ради – ред) роблять свої розрахунки, несуть їх комісії і просять перевірити. На структуру формування витрат на тепло, воду, гарячу воду в Україні впливають місцеві органи влади за затвердженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг”, – підкреслив голова уряду.
Гройсман нагадав, що Кабмін зі свого боку встановив єдину граничну ринкову ціну на газ, що поклало край спекуляціям, корупції і відкатам при продажу палива.
“Раніше на цьому заробляли гроші, а “Нафтогаз”(державний енергохолдинг «Нафтогаз України» – ред.) був збитковою компанією», – сказав Гройсман, нагадавши, що за підсумками 2016 року «Нафтогаз» отримав прибуток.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас