США ризикують втратити роль світового лідера, - Федеріка Могеріні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ризикують втратити роль світового лідера, - Федеріка Могеріні

Світ
1518
США ризикують втратити роль світового лідера, – Федеріка Могеріні.
На її думку, проблеми США можуть стати “дестабілізуючим фактором для всього світу”. На думку верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні, США ризикують втратити роль світового лідера. Про це вона сказала в інтерв’ю Європейському альянсу провідних періодичних видань (LENA) після поїздки до Вашингтона.
“Я ніколи не бачила США такими поляризованими, розділеними і обтяженими конфліктами, як зараз. Той, хто хоче грати роль світового лідера, повинен бути внутрішньо сильним, впевненим і згуртованим”, – підкреслила Федеріка Могеріні.
Представник ЄС зазначила, що проблеми, які виникли в США, можуть стати “дестабілізуючим фактором для всього світу”. Разом з тим Федеріка Могеріні очікує “переходу до нового етапу” у відносинах Євросоюзу і США.
“Ми будемо акуратно обговорювати питання за питанням, щоб подивитися, де у нас є точки дотику. В цьому немає ніякої драми”, – сказала вона, додавши, що в майбутньому, ймовірно, буде все більше питань, за якими в Вашингтоні і Брюсселі будуть мати різні позиції. Нагадаємо, на першій зустрічі у Вашингтоні Федеріка Могеріні і нещодавно затверджений на посаді держсекретар США Рекс Тіллерсон детально обговорили тероризм, відносини з Росією, ситуацію в Україні і ядерну угоду з Іраном.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас