Австралія може на 30% забезпечити Україну ядерним паливом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія може на 30% забезпечити Україну ядерним паливом

Енергетика
1010
Австралія зможе покрити до 30% потреб України в ядерному паливі для використання в сфері енергетики, також австралійці зацікавлені у співпраці з Україною в аерокосмічній і авіаційній сфері. Про це повідомив посол України в Австралії Микола Кулинич.
“Кілька днів тому український уряд закінчив і прийняв угоду між Україною та Австралією в сфері ядерної енергетики. Тепер ми відкриваємо масштабні перспективи політико-економічного проекту поставки уранового палива на наші атомні електростанції України. Нам тільки потрібно зараз закінчити адміністративне угоду – це вже технічне питання. Австралія зможе покривати до 30% наших потреб енергетики в ядерному паливі”, – розповів він під час скайп-включення в середу.
Кулинич зазначив, що в Австралії зацікавлені у співпраці в аерокосмічній і авіаційній сфері. За його словами, вже є конкретні домовленості з Австралійським антарктичним агентством, яке забезпечує логістику в Антарктиду.
“Зацікавилися продукцією “Антонов” для різних сфер, лінійкою транспортної авіації. Сюди приїде делегація, яка буде обговорювати можливість використання не тільки транспортної авіації, а й транспортних засобів на гусеничному ході і т.д.”, – сказав посол.
Як повідомлялося, 8 лютого 2017 року Кабінет міністрів України затвердив угоду з урядом Австралії про співпрацю в сфері використання ядерної енергії в мирних цілях.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас