Вищий адмінсуд підтвердив правомірність рішення НБУ про виведення з ринку банку "Юнісон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий адмінсуд підтвердив правомірність рішення НБУ про виведення з ринку банку "Юнісон"

Фондовий ринок
208
Вищий адміністративний суд України від 14 лютого 2017 підтвердив правомірність рішення Національного банку України (НБУ) про віднесення ПАТ “Банк “Юнісон” (Київ) до категорії неплатоспроможних, повідомляється на веб-сайті центробанку.
Як повідомлялося, НБУ в кінці квітня 2016 року відніс банк “Юнісон” до категорії неплатоспроможних у зв’язку з непрозорою структурою власності.
Згідно з даними НБУ, станом на 1 січня 2014 року акціонерами банку були дві юридичні особи, зареєстровані в Ліхтенштейні – IDP Capital Ltd. (82,5% акцій) і MCHL Finance Ltd. (17,5% акцій). Інформацію про акціонерів цих компаній банк не розкривав, пояснюючи це тим, що учасниками кожної з них було понад 10 осіб з частками до 10% у кожного.
У листопаді 2014 року структура власності банку “Юнісон” змінилася, його акціонерами стали 11 юридичних осіб. Інформація про нових акціонерів банку і структуру їхньої власності була розкрита Нацбанку тільки після вступу в силу в березні 2015 року закону, який посилює вимоги щодо розкриття такої інформації.
На дату віднесення банку до неплатоспроможних його акціонерами були 11 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, у кожної з яких – частка до 10% і один кінцевий бенефіціарний власник-фізична особа. Деякі з цих фізосіб свого часу були або є зараз членами наглядової ради банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас