Норвегія висловилася за збереження антиросійських санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія висловилася за збереження антиросійських санкцій

Казна та Політика
225
Норвегія незмінно підтримує Україну в питанні суверенітету і територіальної цілісності і вказує на важливість збереження санкцій відносно РФ до повного виконання Мінських угод.
«Позиція Норвегії з підтримки України в питанні збереження суверенітету і територіальної цілісності залишається незмінною», – сказала державний секретар Міністерства закордонних справ Норвегії Маріт Бергер Рьосланд в понеділок під час українсько-норвезьких консультацій з нагоди 25-ї річниці дипломатичних відносин, повідомляється на сайті МЗС України.
Окремо сторони обговорили стан імплементації Мінських домовленостей. Українська делегація поінформувала про наслідки останньої ескалації російської агресії на Донбасі. «Норвезька сторона підкреслила принципову позицію Осло про засудження будь-яких проявів порушення міжнародного права і вказала на важливість збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.
Норвегія також продовжить участь в проектах гуманітарної допомоги населенню України, яке постраждало від російської агресії.
Крім того, сторони констатували високу активність партнерства між Україною і Норвегією, зокрема відзначили результативність недавнього офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Норвегії. Також відзначили зростання показників двостороннього товарообігу за підсумками 2016 року.
Керівник української делегації заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко висловив інтерес у запозиченні норвезького досвіду розвитку відносин з ЄС.
Співрозмовники також обговорили співробітництво в рамках НАТО, в тому числі реалізацію проектів за підтримки трастових фондів.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас