Жодна DDoS-атака на держреєстри не була успішною – Петренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодна DDoS-атака на держреєстри не була успішною – Петренко

Кримінал
170
Жодна DDoS-атака на державні реєстри не була успішною і не призвела до зміни даних, що містяться в цих реєстрах, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
“За минулий рік було досить багато DDoS-атак на наші реєстри, але в жодному випадку не було зовнішнього втручання в сам реєстр. Тобто ці DDoS-атаки не були успішними. Коли бачили, що реєстр не працює, це була зовнішня атака, це було навантаження на реєстр, але жодного випадку успішної зміни інформації в реєстрі не було зафіксовано”, – сказав він.
При цьому П. Петренко додав, що DDoS-атаки на державні реєстри “здійснювалися як з території Росії, так і з території України”.
Він підкреслив, що інформація про атаки на державні реєстри є інструментом у схемах рейдерських захоплень.
“Це чергова інформаційна атака на Мін’юст. Ми пов’язуємо її з тим, що багатьом групам, які займалися незаконними, рейдерськими захопленнями майна, в даний час дуже некомфортно працювати на українському ринку”, – сказав він.
За словами П.Петренка, після введення кримінальної відповідальності для реєстраторів за незаконні дії, пов’язані з втручанням і змінами в держреєстрі, “кількість бажаючих брати участь у таких схемах – ред.) серед реєстраторів зменшилася в рази, тому запускаються інформаційні провокації, що реєстри атакуються і що реєстри можна зламати”, – сказав він.
П.Петренко наголосив, що питання безпеки держреєстрів перебуває під контролем Ради національної безпеки і оборони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас