Ecolines став власником частини бізнесу українського перевізника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ecolines став власником частини бізнесу українського перевізника

Фондовий ринок
822
Міжнародний автобусний перевізник Ecolines став власником частини бізнесу українського перевізника Автолюкс.
Згідно з даними реєстру юридичних осіб, власником компанії ААЗ Трейдинг-Автолюкс, яка є правонаступником компанії ААЗ Трейдінг Ко, стала компанія Норма-А (Латвія) яка, згідно з даними з відкритих джерел, працює під брендом Ecolines.
Кінцевими бенефіціарами компанії Норма-А є Андріс Подгорнійс і Егорс Рібзаменс. Через неї вони також контролюють ТОВ Українські лінії, яка працює в Україні під брендом Ecolines.
Компанія ААЗ Трейдінг Ко зареєстрована в 1997 році, власником її був Саада Махфуд, який також був відомий як директор Автолюкса. Має “дочку” – ТОВ Автолюкс Експрес Пошта. У 2015 році компанія отримала 142 млн грн чистого доходу і 1,9 млн грн чистого збитку.
Її правонаступник – ТОВ ААЗ Трейдинг-Автолюкс, керівником і власником якої був Саада Махфуд, зареєстровано в серпні 2016 року.
Компанія Українські лінії зареєстрована в 2000 році. Її керівником є ​​зазначений вище Подгорнійс, співвласниками – ТОВ Ельбрус Транс (Київ) і зазначена вище компанія Норма-А. У 2015 році компанія отримала 94,8 млн чистого доходу і 13,5 млн чистого прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас