Мінагрополітики розраховує на залучення €400 млн євро від українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики розраховує на залучення €400 млн євро від українських банків

Аграрний ринок
180
Міністерство аграрної політики і продовольства розраховує на залучення додатково 400 млн євро від українських банків – учасників спільного з Європейським інвестиційним банком проекту по кредитах для малого і середнього бізнесу.
Про це йдеться в повідомленні міністерства.
Відомство нагадує, що реалізація проекту “Основний кредит для аграрної галузі – Україна” передбачає надання кредитних ресурсів Європейським інвестиційним банком в обсязі 400 млн євро.
“Кредит від ЄІБ повинен стати реальним інструментом підтримки розвитку бізнесу саме для невеликих і середніх виробників. За умовами проекту, до первісної суми в 400 млн євро від Європейського банку повинні бути додані ще 400 млн євро від українських банків – учасників проекту … Необхідно створити чіткі умови для успішного функціонування цього проекту … Ми сьогодні проводимо активні переговори як з Міністерством фінансів, так і з Укрексімбанком”, – сказано в повідомленні з посиланням на міністра Тараса Кутового.
Відзначається, що Мінагрополітики вже проводило зустріч з представниками банківського сектору з даного питання, і в ході переговорів вони висловили зацікавленість в участі в цьому проекті.
Так, даний проект повинен бути реалізований протягом 2016-2020 років, він передбачає надання кредитів на термін до 12 років з 4-річним пільговим періодом.
Одержувачами кредиту будуть невеликі і середні підприємства, яким буде направлено не менше 70% від загальної суми, а решту 30% – для операторів державного сектору: дослідних станцій, лабораторій, установ з моніторингу та контролю рибного господарства.
“Як тільки остаточні домовленості будуть досягнуті, ми зможемо офіційно запустити цей важливий проект”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас