Шість звичок Ілона Маска для продуктивної роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шість звичок Ілона Маска для продуктивної роботи

Світ
3238
Видання Inc. опублікувало матеріал про шість звичок генерального директора компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Адаптований переклад статті зробила редакція AIN.UA.
Довідка Finance.UA: Ілон Рів Маск — канадсько-американський інженер, підприємець, винахідник і інвестор; мільярдер. Засновник компаній SpaceX і X.com (остання була об’єднана з Confinity, перейменована в PayPal і продана в 2002 році за 1,5 млрд доларів).
Засновник, власник, генеральний директор і головний інженер SpaceX; головний розробник (Chief Product Architect), генеральний директор і голова ради директорів Tesla Motors.
Входить до ради директорів компанії SolarCity, заснованої його двоюрідними братами.
В рейтингу мільярдерів журналу Forbes в 2016 році його статки оцінюються в $10,7 млрд.
Листування поштою
Маск полюбляє спілкуватися в текстовій формі — зокрема, по електронній пошті. Він намагається уникати телефонних розмов, що дозволяє підприємцю дотримуватися свого графіка.
«Я дуже хороший у спілкуванні поштою, — жартує Маск. — Це моя ключова перевага».
Зосередженість на роботі
Маск намагається відгородитися від людей за межами своїх компаній. Він використовує невідому поштову адресу, тому йому не доводиться шукати листи з ідеями щодо розвитку компаній серед величезної кількості непотрібних повідомлень.
Мультизадачність
Маск управляє бізнесом з телефону, поки сидить на зустрічах і переписується поштою в той час як перевіряє інвойси. Навіть спілкуючись із дітьми, йому вдається управляти компаніями: «Я зрозумів, що можу бути з дітьми і в той же час листуватися поштою. Якби я не вмів цього, то не виконував би свої завдання вчасно».
Чіткий графік
У Маска дуже специфічний розклад дня, в якому все розподілено по п’ятихвилинних слотах. І він постійно намагається його оптимізувати.
«Я вважаю, що краща порада — це постійно запитувати себе: „Як я можу виконувати завдання краще“?», — каже підприємець.
Особливий принцип навчання
Маск вивчає нові речі методом «основних принципів». Він завжди намагається зрозуміти наукову теорію або правило, а не запам’ятати їх.
Завдяки цьому підприємець витрачає набагато менше часу, вивчаючи нові речі.
«Важливо розглядати знання як семантичне дерево. Переконайтеся, що ви розумієте фундаментальні поняття — стовбур і великі гілки цього дерева — а потім переходьте до вивчення деталей», — писав Маск.
Здоровий сон
У Маска божевільний спосіб життя, але він регулярно спить близько шести годин для більшої продуктивності. Також протягом дня він випиває дві чашки кави і кілька банок дієтичної кока-коли.
Дмитрий Демченко
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас