"Мотор Січ" може поставити двигуни для російсько-китайського вертольота - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мотор Січ" може поставити двигуни для російсько-китайського вертольота - ЗМІ

Фондовий ринок
758
Українська компанія “Мотор Січ” може взяти участь в російсько-китайському проекті зі створення важкого вертольота Advanced Heavy Lifter (AHL), надавши для нього турбовальні двигуни АІ-136Т.
Водночас видання відзначає, що Росія і Китай не виключають варіанту зриву подібної співпраці з українським виробником двигунів. “Посередником для конфліктуючих сторін і координатором проекту виступить Пекін. Якщо ж зірветься і такий опосередкований формат співпраці, Росії та Китаю доведеться займатися двигуном самостійно – консультації на цю тему вже тривають”, – йдеться в статті.
Видання також повідомляє, що “Мотор Січ” раніше спростовувала участь в проекті, але потім в компанії пояснили, що вони працюють безпосередньо з китайською Avicopter і вже уклали контракти на поставку нового турбовального двигуна АІ-136Т. У “Вертольотах Росії” підкреслили, що “рішення щодо двигуна – за замовником, тобто за китайською стороною”.
Відзначається, що “Вертольоти Росії” і китайська Avicopter вели переговори щодо проекту важкого вертольота AHL “Авікоптер” з 2008 року. Рамкова угода про співпрацю була підписана в середині 2015 року.
Нагадаємо, керівництво України і Польщі розглядає можливість спільного виробництва українсько-польського вертольота для армії.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас