Чого чекати водіям від системи відеофіксації? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати водіям від системи відеофіксації?

Технології&Авто
4403
У минулому році в Україні на дорогах було встановлено понад 5 тисяч відеокамер. Всі вони повинні почати працювати протягом 2017 року. Протоколи і фото будуть надсилати поштою власнику автомобіля.
Камери розпізнають 10 видів порушень ПДР. На думку експертів, встановлені відеокамери не повторять помилок більш ранньої техніки, коли швидкість одного автомобіля техніка приписувала іншому автомобілю. Старі камери працювали тільки з одним каналом радіосигналу. Сьогоднішні камери працюють на двох каналах – аналоговому і цифровому. Порушення фіксується при збігу даних з двох каналів.
Серед недоліків системи відеофіксації в Україні експерти називають проблему автомобілів-двійників. За деякими оцінками, в Україні є близько 300 тисяч таких автомобілів-двійників. Йдеться про абсолютно однакові машини однієї марки, моделі, кольору, з однаковими номерами. Ці авто були ввезені нелегально. Власники роблять машину клоном легального автомобіля, дані про який беруть із спеціальних баз даних. Є ймовірність, що двійники будуть порушувати правила, а платити будуть сумлінні власники автомобілів. Але це ж і допоможе поліції вийти на автомобілі-клони.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас