SpaceX анонсувала запуск космічної вантажівки Dragon до МКС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX анонсувала запуск космічної вантажівки Dragon до МКС

Технології&Авто
1590
Компанія призначила запуск місії з доставки вантажу на МКС на 18 лютого. Це буде перший старт ракети з платформи LC-39A в Центрі космічних досліджень НАСА імені Кеннеді, яку SpaceX використовує під час ремонту свого пускового майданчика у Флориді.
Через п’ять місяців після вибуху ракети Falcon 9 на мисі Канаверал SpaceX представила свої амбітні плани на 2017 рік: компанія збирається здійснити в цьому році не менше 27 запусків. Другим запуском з цього ряду може стати космічна місія з доставки вантажу на МКС, призначена на 18 лютого.
Поставка містить тонни продовольства і обладнання, включаючи систему спостереження за озоновим шаром за межами космічної станції. Крім того, як повідомляє Digital Trends, капсула Dragon доставить на орбіту супербактерію MRSA — це потрібно для того, щоб вчені з Землі могли вивчити її мутації в умовах невагомості.
Запуск ракети буде вперше проведений з платформи LC-39A в Центрі космічних досліджень НАСА імені Кеннеді — SpaceX змушена використовувати її, поки триває ремонт на пусковому майданчику у Флориді, який було зруйновано під час вибуху Falcon 9 у вересні. Після цього інциденту компанія запустила тільки одну ракету в середині січня (з військово-повітряної бази Ванденберг у Каліфорнії).
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас