НАБУ розслідує діяльність заступника голови НБУ Рожкової - Ситник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ розслідує діяльність заступника голови НБУ Рожкової - Ситник

Кримінал
584
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зареєструє наступного тижня провадження за фактом можливих зловживань посадовими особами Національного банку України (НБУ) і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), зокрема, оприлюднених записів переговорів заступника голови НБУ Катерини Рожкової з акціонерами.
“Ми збираємося реєструвати наступного тижня провадження саме за вказаним фактом”, – повідомив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції в Києві в п’ятницю.
Він не виключає, що це провадження буде витребуване, якщо антикорупційний прокурор погодить відповідне його рішення.
“Ми будемо проводити розслідування або разом з цим провадженням, а якщо не буде витребувано, то будемо окреме розслідування проводити”, – зазначив директор бюро.
Щодо зустрічі голови НБУ Валерії Гонтаревої і голови Внєшекономбанку (ВЕБ) Сергія Горькова він повідомив, що НАБУ буде розслідувати такі факти за наявності підозр на корупційну складову.
А.Ситник підкреслив, що НАБУ буде намагатися активізувати розслідування діяльності топ-менеджменту Нацбанку, оскільки вони є дуже актуальними і увага громадськості до них зростає.
Як повідомлялося, НАБУ почало досудове розслідування щодо В.Гонтаревої і директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна. Бюро внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас