Безпілотні вантажівки Otto знову звинуватили в порушенні закону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотні вантажівки Otto знову звинуватили в порушенні закону

Технології&Авто
841
Розробник безпілотних вантажівок Otto, що Належить Uber, нелегально тестує свої машини в Каліфорнії. Про це повідомляє звіт Car & Driver.
Otto щодня проводить випробування безпілотних вантажівок на трасах неподалік від Сан-Франциско. Згідно з документами компанії, тільки в деяких ситуаціях водій бере керування під свій контроль.
Однак стартап, що належить Uber, не зареєстрований у програмі тестування безпілотників штату Каліфорнія. За законом компанія Otto повинна отримати ліцензію вартістю $150 і щорічно подавати звіти про кількість пройдених миль і випадків, при яких водій брав управління автономним транспортом на себе.
Ці дані дозволяють оцінити ефективність безпілотних технологій. Так, саме завдяки звітам стало відомо, що робомобілі Google краще від інших обходяться без водіїв.
За словами представника Міністерства транспорту Каліфорнії, Otto запевнила регуляторів, що її вантажівки не можуть працювати в автономному режимі. Проте внутрішні документи компанії доводять зворотне. Після публікації Car & Driver міністерство почало перевірку щодо компанії.
Випробування безпілотників без ліцензії вже стають звичайною практикою для Otto. У листопаді минулого року ресурс BackChannel звинуватив компанію в порушенні законів штату Невада під час першого тестування безпілотних вантажівок. Тоді компанії вдалося вийти із ситуації без втрат.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас