І хочеться, і колеться: чому так важко пересісти на електромобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

І хочеться, і колеться: чому так важко пересісти на електромобіль

Технології&Авто
5065
Про переваги електромобілів перед побратимами з ДВЗ вже складають легенди. «Зелені автомобілі» підтримують на державному рівні, а автовиробники навперебій заявляють про розширення лінійки «розеткових» моделей. Та все ж глобально електромобілі залишаються аутсайдерами ринку продажів.
Вчені з британського Інституту автомобільної промисловості (IMI) спробували з’ясувати, чому.
В цілому експлуатація електромобіля обходиться власнику дешевше, ніж володіння «звичайним» автомобілем, через відсутність такої постійної статті витрат, як пальне. Але, як кажуть, є нюанси. Не секрет, що електрокари коштують досить дорого, на зарядку доводиться витрачати багато часу, а запас ходу годиться тільки для міської експлуатації. Крім того, кількість зарядних станцій ще недостатня.
Вчені запитали у двох тисяч водіїв, що заважає їм пересісти зі звичних автомобілів на екологічно чистий транспорт. 70% з них назвали головною проблемою високу вартість страховки. Приміром, у Великобританії страховка для електромобілів і гібридів обходиться власникам в півтора рази дорожче! Це результат значно вищої вартості ремонту електрокарів. Крім того, в Англії лише 1% автосервісів авторизовано для роботи з електромобілями.
38% відсотків водіїв з опитаних вважають питання забруднення навколишнього середовища безумовно важливим, проте лише 17% з них готові вирішувати його за допомогою власного гаманця. Що цікаво, електромобілі є більш привабливими для молоді: перейти на електротягу згодні 21% британців віком від 18 до 24 років, а серед тих, хто старше 55 років, таких знайшлося лише 9%.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас