Литва чекає фахівців з України - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва чекає фахівців з України - прем'єр

Казна та Політика
4123
Литовський уряд вирішив полегшити працевлаштування деяких фахівців з третіх країн і сподівається залучити таких працівників з України, повідомив прем’єр-міністр Саулюс Сквярняліс.
“Якщо дивитися на статистику останніх років, то тлюди тих професій, про які ми говоримо, приїжджають з України. Я вважаю, що ми бачимо той же процес у сусідній Польщі.
Там ситуація більш ліберальна. За нашими даними, кілька десятків тисяч українців, які успішно інтегрувалися в трудовий ринок, створюють додану вартість і дозволяють бізнесу розвиватися”, – заявив прем’єр у четвер в інтерв’ю радіостанції Ziniu radijas.
За його словами, уряд, полегшуючи працевлаштування іноземних фахівців, створив достатні запобіжники для того, щоб не постраждало зростання зарплат місцевих жителів.
Литовський уряд схвалив список професій для полегшеного порядку працевлаштування фахівців деяких сфер з-за кордону, зокрема, програмістів, фахівців у сфері інформаційних технологій, інженерів різних сфер, техніків.
Ці положення будуть діяти стосовно приїжджих не з країн Євросоюзу. Всередині самої спільноти всі її громадяни можуть працювати в іншій країні без дозволу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас