Росія вимагає гарантій від ЄС для другої нитки "Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вимагає гарантій від ЄС для другої нитки "Турецького потоку"

Енергетика
736
Російська сторона не має наміру будувати другу нитку “Турецького потоку” в Європу в умовах відсутності гарантій і схвалення від Єврокомісії.
Про це заявив директор четвертого європейського департаменту МЗС РФ Олександр Боцан-Харченко.
“Зараз наосліп, звісно, ніхто нічого будувати не буде, тому що це пов’язано з певними збитками. І залежати від якихось забаганок, політизованих рішень з серйозними ризиками зараз ніхто собі не дозволить”, – сказав він.
Представник МЗС Росії зазначив, що “позиція Єврокомісії має принципове значення”.
“У нас є проект “Турецький потік”, щодо якого пройдено всі процедури узгодження, і сторони вже приступили до його реалізації. Це одна частина, яка стосується безпосередньо Туреччини, та інша, яка має перспективу безперебійного, необхідного Південній і всій Європі газопостачання”, – зазначив Боцан-Харченко.
За його словами, “від відсутності остаточного рішення щодо другої нитки “Турецького потоку” сильно страждають ті ж серби”.
“З “Південним потоком” у них було абсолютно чітке розуміння свого енергетичного майбутнього. Те ж саме можна сказати і про деякі інші країни регіону”, – сказав він.
Як відомо, 7 лютого президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною за проектом газопроводу “Турецький потік”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас