Shell закриває родовище, яке дало назву сорту нафти Brent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell закриває родовище, яке дало назву сорту нафти Brent

Енергетика
990
Shell оголосила про початок підготовки закриття британського родовища Brent, яке дало назву однойменному сорту нафти.
Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає агентство Vestifinance.
Дочірня компанія Shell UK Limited починає 60-денні консультації з громадськістю щодо виведення з експлуатації нафтового і газового родовища Brent в Північному морі.
На родовищі Brent, розташованому 115 милях на північний схід від Шетландських островів, з моменту початку розробки в 1976 році видобули близько 3 млрд барелів нафтового еквівалента, що становить майже 10% виробництва Великобританії.
До бюджету країни надійшло понад 20 млрд фунтів стерлінгів податкових надходжень.
На піку видобутку в 1982 році на родовищі видобувалося понад 500 тисяч барелів на день. Цього було достатньо, щоб забезпечити енергією близько половини всіх будинків в Великобританії в цьому році.
Виробництво на платформі Brent Delta припинилося в 2011 році, Brent Alpha і Brent Bravo – в листопаді 2014 року. Видобуток на платформі Brent Charlie триватиме протягом кількох наступних років.
Програма виведення з експлуатації родовища Brent рекомендує, щоб були демонтовані понад 124 тисяч тонн верхніх сталевих конструкцій на платформах Brent, як і сміття, що лежить на морському дні, і масло в контейнерах.
Три базові структури – фундамент, грунт в контейнерах і буровий шлам – пропонується залишити на місці. Також запропоновані варіанти виведення з експлуатації 28 трубопроводів, з’єднаних з полем Brent.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас