Microsoft першою в світі захистить клієнтів хмарного сервісу від "патентних тролів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft першою в світі захистить клієнтів хмарного сервісу від "патентних тролів"

Фондовий ринок
572
Microsoft Corp. в середу розширила захист користувачів хмарного сервісу Azure від патентних позовів і, як стверджують експерти, першою на ринку пообіцяла клієнтам захист від “патентного троллінгу”, що, ймовірно, дозволить їй зміцнити становище в сегменті хмарних технологій.
Програма Microsoft Azure IP Advantage забезпечує необмежене покриття судових витрат і юридичну допомогу для клієнтів, які розробляють хмарні додатки на основі технологій з відкритим вихідним кодом, використаних в Azure, пише The Wall Street Journal. До них, наприклад, відноситься Hadoop – інструмент для аналізу великих масивів даних.
IP Advantage буде безкоштовною для клієнтів, які витрачають в Azure не менше $1 тис. на місяць, а таких, як стверджує Microsoft, більшість.
Крім того, клієнти Azure IP Advantage зможуть безоплатно скористатися перевагами 10 тис. патентів Microsoft для захисту в ході судових розглядів. За словами президента і головного юриста Microsot Бреда Сміта, компанія пропонує клієнтам “патентну парасольку”. В цілому портфель Microsoft налічує близько 65 тис. патентів по всьому світу.
Як вважають аналітики, найбільш привабливим ця пропозиція може виявитися для новачків в хмарних сервісах, в тому числі компаній, які користуються ними для зберігання даних або хостингу своїх мобільних додатків.
За оцінками аналітичної фірми Gartner, до 2020 року світові витрати на хмарні обчислення досягнуть $1 трлн. Як зазначає Financial Times, хвилі судових позовів завжди слідували за технічним прогресом, і хмарне середовище не стане винятком. Однак через структури галузі цього разу відповідачами можуть виявитися не тільки самі високотехнологічні компанії, але і їхні клієнти.
За останні п’ять років кількість позовів, пов’язаних з правами інтелектуальної власності та хмарними обчисленнями, зросла на 22%, свідчать дані Boston Consulting Group.
Microsoft займає друге місце серед вендорів хмарних сервісів та інфраструктури в світі після Amazon.com Inc. У минулому кварталі частка сегмента Intelligent Cloud, до якого належить Azure, в виручці Microsoft збільшилася до 28%, сама виручка підрозділу піднялася на 8% – до $6,9 млрд.
“Патентний тролінг” – специфічний вид вимагання, при якому вимагач (“патентний троль”) має зареєстровані права інтелектуальної власності, але при цьому не використовує їх у власному виробництві, оскільки сам нічого не виробляє. При цьому “патентний троль” намагається вимагати гроші у реального виробника, вироби якого підходять за параметрами під його зареєстрований об’єкт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас