Порошенко підписав закон про посилення державних гарантій захисту прав дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про посилення державних гарантій захисту прав дітей

Казна та Політика
447
Закон передбачає збільшення кількості співробітників служб з прав дітей. Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до статті 4 Закону України “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей” щодо вдосконалення правового статусу служб у справах дітей”.
Про це повідомляє прес-служба президента.
“Закон розроблений з метою посилення державних гарантій захисту прав і законних інтересів дітей відповідно до Конвенції ООН про права дитини шляхом забезпечення цієї діяльності відповідним кадровим ресурсом”, – йдеться в повідомленні. Даний Закон передбачає збільшення штатної кількості співробітників служб з прав дітей всіх рівнів.
 “При цьому встановлено, що кількість працівників служби залежить від кількості дитячого населення, що проживає на відповідній території. Реалізація цього Закону посилить кадровий потенціал служб і їхню діяльність, оскільки саме від своєчасного реагування залежить, на скільки ми зможемо попередити загибель і неблагополуччя дітей”, – каже Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас