ЄС скасував антидемпінгове мито на сталеві канати з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС скасував антидемпінгове мито на сталеві канати з України

Казна та Політика
230
Європейська комісія вирішила не продовжувати антидемпінгове мито на імпорт сталевих канатів походженням з України та Молдови, яке діяло з 1999 року.
Відповідне офіційне повідомлення про припинення дії мита з 10 лютого 2017 року опубліковане в Офіційному журналі ЄС.
Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська написала в Facebook, що ЄС, як очікується, в найближчі дні скасує антидемпінгове мито щодо сталевих канатів з України.
“Очікуємо в найближчі дні, що Європейський Союз скасує антидемпінгове мита проти імпорту сталевих канатів з України. Після майже 19 років їх дії. Це були одні з 2 останніх антидемпінгових заходів проти експорту України в ЄС. Ці заходи фактично призвели до повного закриття Європейського ринку для українського виробника “Стальканат-Силур”, – констатувала заступник міністра.
За її словами, український виробник і МЕРТ активно працювали з ЄК в 2014 році, що призвело до істотного зниження антидемпінгових мит в 2015 році – до 10,5%.
Як повідомлялося, ЄС в січні 2016 року знизив антидемпінгове мито на сталеві канати “Стальканат-Силур” з 51,8% до 10,5%. Ініціатором перегляду мита виступив український виробник в листопаді 2014 року.
Антидемпінгові заходи в розмірі 51,8% щодо сталевих канатів і тросів, в тому числі походженням з України, були введені ЄС в 1999 році. Відтоді кожні п’ять років заходи пролонгувалися за результатами відповідних переглядів, при цьому ставка мита не змінювалася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас