Особливості платіжного ринку Африки: чому мобільні гаманці такі популярні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості платіжного ринку Африки: чому мобільні гаманці такі популярні?

Фінтех і Картки
830
Зростання ВВП грунтується на розвитку платіжної інфраструктури, центральним елементом якої є мобільні гаманці.
У найрозвиненіших країнах Африки спостерігається прогрес в тому, що стосується впровадження наземних ліній зв’язку, але основна частина континенту все ще покладається на мобільний широкосмуговий інтернет. Іншими словами, старі технології пройшли повз Африку, яка вважала за краще відразу перейти до впровадження інновацій.
Найяскравіше ця тенденція проявляється в сфері електронної комерції і платежів: африканські фінустанови роблять ставки на недорогі і доступні мобільні платежі і фінансові послуги, що допомагає в розширенні доступності фінансових послуг і приносить комерційний успіх.
Африканським компаніям вдалося розробити нові фінтех-продукти, які набули широкого поширення, керуючись унікальним потребами африканського ринку. Наприклад, M-Pesa – сервіс мобільних платежів – спочатку був розроблений компанією Vodafone спільно з операторами мобільного зв’язку в Кенії і Танзанії.
Потім технологія розширила свою географію і зараз представлена ​​в Конго, Лесото, Єгипті, Мозамбіку та Гані, що зробило Східну Африку центром розвитку технології мобільних платежів.
Мобільна комерція є однією з ключових складових африканського ринку електронної комерції. До того ж в тих частинах Африки, де фізичні магазини і інфраструктура в цілому недостатньо розвинені, електронна комерція – і мобільна комерція – стали незамінні.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас