Британський власник Полтавської газонафтової компанії відсудив у України $12 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський власник Полтавської газонафтової компанії відсудив у України $12 млн

Фондовий ринок
780
Британська компанія JKX Oil&Gas, яка володіє Полтавською газонафтовою компанією, відсудила у України в міжнародному арбітражному суді 12 млн доларів.
“Суд встановив, що уряд України порушив частину зобов’язань, взятих на себе в рамках двостороннього інвестиційного договору між урядом Британії і урядом України, і присудив відшкодування збитків у розмірі близько $12 млн”, – повідомляється на сайті компанії.
Нагадаємо, два роки тому JKX Oil&Gas подала позов в Стокгольмський арбітраж, заперечуючи різке підвищення ренти на видобуток газу. Компанія мала намір відсудити в України 180 млн доларів.
Найбільші акціонери JKX Oil&Gas – структури Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (володіє 27,5% JKX, однак не контролює компанію), Олександра Жукова (володіє 11,45%). Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.
Полтавська газонафтова компанія – один з найбільших недержавних виробників нафти і газу в Україні. Вона має ліцензії на розробку декількох нафтогазових родовищ у Полтавській області.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас