Нафта дорожчає у вівторок після різкого падіння, Brent тримається біля $55,9 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає у вівторок після різкого падіння, Brent тримається біля $55,9 за барель

Енергетика
142
Нафта дорожчає у вівторок, відновлюючись після різкого зниження в понеділок, пов’язаного з побоюваннями щодо хронічного перевиробництва палива на світовому рівні і зміцненням долара.
Експерти очікують зростання товарних запасів нафти в США п’ятий тиждень поспіль – на 2,5 млн барелів з оголошених в минулу середу 494,8 млн барелів, максимуму за три десятиліття для цієї пори року. Від абсолютного рекорду показник відділяє близько 17 млн барелів. Доповідь міністерства енергетики США буде оприлюднено в середу.
Ціна квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 МСК збільшилася на $0,17 (0,31%) – до $55,89 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,14 (0,26%) – до $53,15 за барель.
До закриття ринку в понеділок ф’ючерси на Brent подешевшали на $1,09 (1,92%) – до $55,72 за барель, WTI – на $0,82 (1,52%), до $53,01 за барель. Зниження 6 лютого було найзначнішим за два тижні.
Нафтовий ринок також реагує на розвиток відносин в групі Росія-США-Іран. Росія застерігає нову адміністрацію США від спроб переглянути угоду щодо іранського атому, заявив у понеділок заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков. “Моя порада американським колегам щодо іранської ядерної “угоди” дуже проста: не намагайтеся чинити те, що не зламано, – сказав С.Рябков. – Якщо хтось спробує “переписати” угоду, він відкриє ящик Пандори”.
Минулої суботи повідомило іранське агентство Shana з посиланням на керуючого директора Національної іранської нафтової компанії National Iranian Oil Co. (NIOC) Алі Кардора, що Іран може збільшити нафтовидобуток до кінця березня поточного року вище рівня в 4 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас