Cуд заарештував чотири бурові установки, захоплені Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cуд заарештував чотири бурові установки, захоплені Росією

Світ
923
Приморський райсуд Одеси наклав арешт на чотири самопіднімальні бурові установки ПАТ “Чорноморнафтогаз”, захоплені Росією в результаті анексії Криму.
Таке рішення суд виніс 27 січня 2017 року.
Арешт здійснено за клопотанням Головного управління Національної поліції в Криму і Севастополі в рамках відкритого 14 грудня 2015 року кримінального провадження за фактом незаконного переміщення і заволодіння зазначених СПБУ.
“З метою запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження зазначеного вище державного майна слідчий клопотав задовольнити і накласти арешт на плавучі бурові установки В-319 – “Україна”, В-312 – “Петро Годованець”, “Сиваш” , “Таврида”. Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали, які обґрунтовують його доводи, заслухавши думку слідчого, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню”, – йдеться в ухвалі.
Як повідомлялося, на початку лютого 2017 року транспортний літак ВМС ЗСУ Ан-26 був обстріляний зі стрілецької зброї в районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацією бурових вишок. Після повернення літака на аеродром під час зовнішнього огляду було виявлено 3-см кульовий отвір – наслідки обстрілу повітряного судна зі стрілецької зброї.
НАК “Нафтогаз України” заявив про плани домагатися через міжнародні судові інститути відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок російської окупації Криму, і відшкодування всіх понесених збитків.
У лютому 2016 року “Нафтогаз України” ініціював переговорний процес щодо втрати своїх активів в Криму, направивши РФ повідомлення про інвестиційний спір в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.
Шестимісячний термін переговорів безрезультатно завершився в серпні 2016 року, в результаті чого НАК і її шість дочірніх компаній (“Чорноморнафтогаз”, “Укртрансгаз”, “Укргазвидобування”, “Укртранснафта”, “Газ України” і “Лікво”) 17 жовтня 2016 року ініціювали арбітражне провадження проти РФ з вимогою відшкодувати збитки, завдані незаконним захопленням активів групи в Криму.
“Нафтогаз України” в рамках тяжби щодо втрачених кримських активів залучив компанію Covington & Burling LLP (Нью-Йорк, США) до захисту своїх інтересів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас