Виробництво «зеленої» електроенергії перевищило 1,7 млрд кВт/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво «зеленої» електроенергії перевищило 1,7 млрд кВт/год

Енергетика
817
Протягом останніх двох років в Україні активізувалася сфера виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, а в 2016 році ввели 120 МВт нових потужностей об’єктів, що генерують «зелену» електроенергію і працюють за «зеленим» тарифом, що в 4 рази більше, ніж у 2015 році, – повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Коментуючи останні статистичні дані з цього питання, керівник відомства зазначив: показовим є той факт, що з цих 120 МВт потужностей 99,1 МВт – це сонячні електростанції.
У Держенергоефективності також нагадали, що, крім цього, після майже дворічного затишшя в секторах вітроенергетики і біоенергетики було введено 3 вітроелектростанції загальною потужністю 11,6 МВт і 1 електростанцію на біомасі потужністю 3,5 МВт. Також в 2016 р. встановили 3,3 МВт потужностей малих ГЕС і 3,1 МВт – об’єктів, які виробляють електроенергію з біогазу.
«Такі статистичні дані – результат ефективної дії підготовленого спільно з Держенергоефективності Закону України №514-VIII від 04.06.2015 р, яким скасовано вимогу місцевої складової, введена надбавка в розмірі 5% і 10% до тарифу за використання обладнання українського виробництва, збільшений тариф на виробництво електроенергії з біомаси та біогазу», – повідомив Савчук.
Як пояснив голова агентства, саме завдяки цьому закону в 2016 р. дві вітроелектростанції і одна мікро-ГЕС змогли отримати надбавку до «зеленого» тарифу за використання обладнання вітчизняного виробництва. «Така премія стимулює бізнес і інвесторів працювати на українському ринку, активізує виробництво обладнання та матеріалів в сфері відновлюваної енергетики, сприяє розвитку національної економіки та створення робочих місць», – додав він.
За даними відомства, всього, станом на 1 січня 2017 року в Україні встановлена ​​потужність об’єктів, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел і працюють за «зеленим» тарифом, становить 1,1 ГВт. У 2016 році цими об’єктами було вироблено понад 1,7 млрд кВт/год електроенергії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас