Франція побудує два газопроводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція побудує два газопроводи

Енергетика
900
Французька компанія GRTgaz готується приступити до реалізації одного з двох проектів, які, за її оцінками, послаблять давню проблему перевантаженості газопровідної мережі та допоможуть створити єдину цінову зону на газовому ринку країни.
Проект Val de Saone передбачає будівництво газопроводу протяжністю 188 км з пропускною спроможністю 2 млн кубометрів на годину. GRTgaz почне будувати газопровід в березні 2017 року та планує ввести його в експлуатацію в листопаді 2018 року.
Газопровід буде прокладений поруч з діючим трубопроводом між містами Вуазін в Бургундії і Етреам в регіоні Рона-Альпи. Це, як очікується, дозволить збільшити обсяги поставок газу між північною і південною частинами Франції.
Проект Val de Saone, який буде частково профінансований Євросоюзом, вимагатиме інвестицій у розмірі 700 млн євро, з яких 520 млн євро будуть витрачені на будівництво.
“Як тільки трубопровід буде введений в експлуатацію, у Франції утвориться єдина зона цін на газ, і ціни будуть відповідати рівню Євросоюзу”, – заявив старший віце-президент GRTgaz Лоран Тері.
Ще один газопровід – коротший – буде побудований на південному заході країни французьким оператором трубопровідних систем TIFG.
Проект, що отримав назву Reinforcement Gascogne Midi (RGM), передбачає прокладення трубопроводу протяжністю 62 км між містами Люсаньє в Ландах і Барран в регіоні Південь-Піренеї уздовж вже існуючого газопроводу, як у випадку з Val de Saone.
Газопровід, витрати на який оцінюються в 152 млн євро, планується запустити до жовтня 2018 року.
Обидва проекти схвалені Єврокомісією, вони покликані збільшити поставки газу на південь Франції, а також усунути різницю між цінами на газ на півночі і півдні країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас