Нафта продовжує дорожчати на нових санкціях США проти Ірану, ціна Brent близька до $57 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дорожчати на нових санкціях США проти Ірану, ціна Brent близька до $57 за барель

Енергетика
416
Ціни на нафту зростають у понеділок, продовжуючи відігравати новину про розширення санкцій США проти Ірану.
Підйом ринку, проте, стримується очікуваннями збільшення видобутку в США.
Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 МСК збільшилася на $0,17 (0,30%) – до $56,98 за барель. До закриття ринку в п’ятницю ф’ючерси зросли в ціні на $0,25 (0,44%) – до $56,81 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,17 (0,32%) – до $54 за барель. Контракт подорожчав на $0,29 (0,54%) – до $53,83 за барель за підсумками попередньої сесії.
У п’ятницю нафта WTI підскочила в ціні на 1,3% після того, як стало відомо, що американська влада ввела додаткові обмежувальні заходи стосовно Ірану. За повідомленням Мінфіну США, до санкційного списку потрапили 13 фізосіб і 12 компаній. У документі Мінфіну уточнюється, що санкції введені в рамках боротьби з тероризмом та “за порушення режиму нерозповсюдження”. Раніше повідомлялося, що Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності.
Тим часом, дані Baker Hughes показали, що кількість нафтових бурових установок в США минулого тижня збільшилася на 17 штук – до 583 установок.
“Ринок чекає першої офіційної оцінки ОПЕК щодо темпів скорочення видобутку, при цьому він уважно відстежує сигнали з США, – зазначає аналітик FatProphets в Сіднеї Девід Леннокс. – Стійка вартість нафти піднялася за останній час, сприяє збільшенню виробництва нафти в США. Видобуток росте не дуже швидко, однак цього достатньо, щоб стримувати зростання цін на нафту”.
Минулої суботи іранське агентство Shana повідомило з посиланням на керуючого директора Національної іранської нафтової компанії National Iranian Oil Co. (NIOC) Алі Кардора, що Іран може збільшити нафтовидобуток до кінця березня поточного року вище рівня в 4 млн барелів на день.
Іран, звільнений від скорочення видобутку в рамках угоди ОПЕК, нарощував виробництво всі останні місяці, довівши його до 3,7-3,8 млн барелів на добу, а також продавав сировину з накопичених за роки санкцій запасів, скоротивши їх до 25 млн з 75 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас