Кількість легальних компаній з видобутку бурштину досягла 9 - Держгеонадра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість легальних компаній з видобутку бурштину досягла 9 - Держгеонадра

Світ
420
Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) видала 10 нових спецдозволів на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та видобування бурштину чотирьом підприємствам, в тому числі комунальному підприємству “Волиньприродресурс”.
“В цілому сьогодні є дев’ять підприємств, які законно отримали спеціальні дозволи на користування надрами бурштину, з них чотири нові компанії зайшли на ринок недавно, зокрема, КП “Волиньприродресурс”, – йдеться в повідомленні Держгеонадр в п’ятницю.
За словами в.о. голови відомства Миколи Бояркіна, це дозволить поліпшити екологічну ситуацію на перспективних для видобутку бурштину територіях, загальна площа яких становить 380 тис. га і збільшити надходження до держбюджету.
Згідно з даними Держгеонадр, мова йде про три області України: Рівненську (Дубровицький, Рокитнівський, Сарненський, Володимирецький та Зарічненський райони), Житомирську (північно-західна частина Олевського району) та Волинську (частково Маневицький район). Станом на 1 січня 2016 року в державному балансі запасів “Янтар” враховувалися чотири родовища – Клесівське, Вільне, Володимирець-Східне та Золоте (Південно-Східна ділянка). Балансові запаси цих родовищ становлять по категорії С1 – 63,61 тонн, по категорії С2 – 162,87 тонн. Сумарний легальний видобуток бурштину за 2014 склав 2,61 тонни, за 2015 рік – 4,96 тонни.
“Офіційні цифри незначні в порівнянні з даними чорного ринку. За даними експертів, через нелегальний видобуток бурштину Україна недоотримує від 1,5 до 3 млрд грн”, – вказує держвідомство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас