В НБУ розповіли про основні завдання банківського сектору на 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ розповіли про основні завдання банківського сектору на 2017 р.

Кредит&Депозит
767
Завдання Національного банку України після тривалої роботи з очищення банківського сектору – відновити кредитування.
Про це заявила заступник Голови НБУ Катерина Рожкова під час круглого столу, присвяченого вдосконаленню механізму підтримки фінансування малого і середнього бізнесу (МСБ) в рамках програм Німецько-Українського фонду (НУФ).
«Ми відзначаємо пожвавлення кредитування, особливо в сегменті малого та середнього бізнесу.
При цьому, якість кредитів, виданих МСБ, суттєво вища в порівнянні з позиками іншим бізнес-сегментам. Ми віримо, що цей сегмент стане рушієм відновлення кредитування і економічного розвитку країни. Крім того, Національний банк відкритий до пропозицій ринку, які можуть допомогти пожвавити кредитування української економіки», – зазначила Катерина Рожкова.
Зі свого боку директор департаменту фінансового контролінгу НБУ та виконавчий директор Німецько-українського фонду Олег Стринжа підкреслив, що завдання круглого столу – отримати зворотній зв’язок від банків про те, які чинники є основними для зростання кредитування МСБ.
«Німецько-український фонд долучився до Стратегії розвитку малого та середнього бізнесу, розробленої Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Одним із напрямків цієї Стратегії є розширення доступу МСБ до фінансування. З цією метою Німецько-український фонд як збільшує обсяги стандартних продуктів комерційним банкам-партнерам (довготермінові кредитні лінії у валюті), так і розвиває нові напрямки – довгострокові кредитні лінії у гривні та розроблення механізму випуску кредитних гарантій.
Зокрема, НУФ пропонує довготермінове кредитування в гривні за рахунок хеджування валютного ризику Європейською комісією. Тож нам важливо почути думку банкірів щодо перспектив та перешкод кредитування МСБ», – зауважив Олег Стринжа.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас