ГПУ затримала чиновника Нацбанку на отриманні 25 тисяч доларів хабара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ затримала чиновника Нацбанку на отриманні 25 тисяч доларів хабара

Кримінал
1821
Генеральна прокуратура України від 2 лютого затримала при отриманні останньої частини хабара в сумі 25 тисяч доларів директора одного з департаментів Національного банку України і трьох його спільників, які виступали в ролі посередників.
Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
“02.02.2017 при отриманні останньої частини неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч доларів США затримано директора одного з департаментів Національного банку України і трьох його спільників, які виступали в ролі посередників. Одна із зазначених осіб є громадянином Республіки Азербайджан, про що листом повідомлено посольство Республіки Азербайджан в Україні”, – сказано в повідомленні.
За даними слідства, керівник розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через зазначених посередників від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю хабара на загальну суму 35 тисяч доларів в два етапи за реєстрацію в НБУ внутрішньодержавної платіжної системи “Платисервіс” для здійснення готівкових та безготівкових переказів в межах України та видачу зазначеному підприємству відповідного свідоцтва.
“Затриманому представнику Національного банку України повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам по ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, а його спільникам – посередництво в її отриманні) і в даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою”, – інформує Генпрокуратура.
Національний банк вже виступив з офіційною заявою:
“Коментар Національного банку України щодо проведених ГПУ та СБУ слідчих дій стосовно двох співробітників НБУ.
НБУ повідомлено про відповідні слідчі дії Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України. Наразі ми з’ясовуємо обставини та уточнюємо інформацію. НБУ всіляко сприятиме проведенню слідчих дій та надаватиме відповідну інформацію для всебічного, повного та об’єктивного розслідування”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас