Засновник Uber пішов з ради при Трампі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Uber пішов з ради при Трампі

Світ
826
Засновник американської компанії Uber, що надає послуги з онлайн-виклику таксі, Тревіс Каланік підтвердив своє рішення вийти зі складу консультативної підприємницької групи при президенті США Дональда Трампа. Сам Каланік поінформував главу держави, що приводом для відходу стали підписані минулого тижня укази про посилення імміграційної політики.
“Раніше сьогодні я коротко переговорив з президентом про указ щодо імміграції і проблеми, які він створює нашій спільноти”, – наводить телеканал CNN послання підприємця, поширене в Uber для внутрішнього користування.
“Я також роз’яснив йому, що не зможу брати участь в роботі консультативної ради. Вступ до її складу не мав на меті підтримати президента або його порядок денний, однак його було витлумачено саме так”, – уточнив Каланік.
“Указ президента заподіює шкоду багатьом людям по всій Америці. Члени сімей змушені розлучатися, люди застрягають за кордоном, зростає страх того, що США перестали вітати у себе іммігрантів”, – пояснив він.
Крім Каланіка, до складу Форуму стратегії і політики при президенті США входять 16 великих бізнесменів, в тому числі голова компанії SpaceX Ілон Маск та Індра Нуйї з PepsiCo. Форум був утворений в грудні минулого року з метою проведення регулярних нарад провідних підприємців США з головою держави.
Нагадаємо, минулого тижня Трамп підписав ряд указів, що посилюють імміграційну політику. Він доручив Держдепартаменту та Міністерству національної безпеки на 120 днів призупинити розміщення в США біженців.
Трамп також істотно скоротив квоту на прийом біженців Сполученими Штатами: в 2017 фінансовому році (почався в жовтні 2016 року) американська сторона візьме до себе не більше 50 тисяч осіб.
Крім того, він обмежив на 90 днів в’їзд в США громадян Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану.
Рішення Трампа спровокувало хвилю обурення в американському суспільстві. У ряді штатів влада хоче через суд домогтися скасування положень указів президента про посилення імміграційного контролю. Нову імміграційну політику розкритикували генеральний директор автогіганта Ford Motor Марк Філдс, голова ради директорів цієї компанії Білл Форд-молодший, генеральний директор американського інвестиційного банку Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн, голова компанії SpaceX Ілон Маск, гендиректор Apple Тім Кук і голова інтернет-гіганта Google Сундар Пічаї.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас