Microsoft готує до випуску таємничу нову Windows — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft готує до випуску таємничу нову Windows

Технології&Авто
4652
Компанія Microsoft готує до випуску нову ОС, «хмарну Windows 10» (Windows 10 Cloud). Як пише видання International Business Time з посиланням на власні джерела, нова операційна система стане спрощеною версією звичайної Windows 10. Вона створюється, щоб конкурувати з ОС Chrome компанії Google, яка застосовується на «хромбуках».
Відсилання до «хмарної Windows» вперше було помічене в Windows 10 SDK для складання версії 15003. Терміни Cloud і CloudN присутні в інсайдерських збірках. Спершу передбачалося, що Windows 10 отримає можливість обмінюватися інформацією з іншими хмарним сервісом Microsoft Azure.
Нагадаємо, Microsoft Azure реалізує дві хмарні моделі – платформи як сервісу (PaaS) і інфраструктури як сервісу (IaaS). Працездатність платформи Windows Azure забезпечує мережа глобальних дата-центрів Microsoft. Ще одне припущення розглядало можливість появи абсолютно нового хмарного сервісу компанії.
Між тим, нова ОС може і не мати нічого спільного з хмарними сервісами, а слово «хмара» в його назві може відсилати до полегшеної версії традиційної Windows, здатної працювати на недорогому і малопродуктивному обладнанні. За словами журналістів International Business Time, Windows 10 Cloud буде підтримувати тільки програми Універсальної платформи Windows (Unified Windows Platform), доступні в магазині Windows Store.
Нова ОС, імовірно, матиме схожі риси з операційними системами Windows RT (редакція ОС для планшетних комп’ютерів на базі ARM-процесорів) і Windows 8.1 із Bing, що поставлялася виробникам з преференцією для здешевлення ноутбуків. Ці недорогі версії Windows 8 так і не змогли прорватися на великий ринок.
Дешева ОС Microsoft дозволить створювати Windows-пристрої, що конкурують з «хромбуками». «Хромбуки», повністю працюють на Chrome OS, більш доступні за ціною користувачам, ніж ноутбуки на Windows 10 або макбука Apple.
Поки невідомо, коли виробники представлять першу Windows 10 Cloud. Журналісти припускають дві версії розвитку подій. ОС буде показана в квітні 2017 р., на який Microsoft запланувала вихід оновлення Creators для Windows Update 10. За іншою версією, ОС можуть показати пізніше, при презентації оновлень для Windows 10.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас