У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом 700 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом 700 млн грн

Кримінал
870
Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Києві діяльність конвертаційного центру зі щомісячним оборотом понад 700 млн грн.
Як повідомляє прес-служба відомства, правоохоронцями було встановлено, що центр надавав послуги з ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів у бюджет та їх легалізації комерційним підприємствам з усіх регіонів України.
Для здійснення операцій зловмисники використовували фіктивні безтоварні операції і нелегальні операції з цінними паперами за допомогою створених ними інвестиційних фондів.
Під час обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання організаторів конвертцентру у столиці співробітники спецслужб вилучили фінансово-господарську документацію, бланки підприємств з печатками, незаповнені акти виконання підрядних робіт, чернетки із записами, які доводять проведення незаконних фінансових операцій.
Крім того, вилучено 21 комп’ютер, обладнаний системою “клієнт-банк”, майже 240 печаток і більше 100 кліше фіктивних підприємств, понад 300 тис. грн, майже $3 тис., 1,5 тис. євро. Накладено арешт на рахунки 47 підприємств, відкритих організаторами в банківських установах.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас